Tips

En tidlös guide till stil

En mans garderob bör vara en återspegling av hans karaktär – den bör vara tidlös, klassisk och mångsidig. Men med alla olika stilar som finns idag kan det vara svårt att veta vad man ska ha på sig.

Därför har vi sammanställt den här stilguiden, baserad på beprövade tips som har fungerat i generationer. Så oavsett om du letar efter råd om hur du ska klä dig inför en anställningsintervju eller bara vill ha några idéer för din vardagsgarderob, läs vidare!

Oavsett bransch finns det några viktiga saker att tänka på när du väljer kläder för en anställningsintervju. Först och främst är det viktigt att du klär dig för den roll du intervjuar. Om du intervjuar för en tjänst i en mer avslappnad bransch, som teknik eller mode, kan du ha råd att vara lite mer avslappnad i dina klädval.

Om du däremot intervjuar för ett traditionellt företagsjobb är det viktigt att du är mer formell. Generellt sett är det alltid bäst att välja en formell klädsel när du väljer kläder till en anställningsintervju. För det andra är det viktigt att se till att kläderna är välsittande och snygga. Även om du har en intervju för ett avslappnat företag kan skrynkliga eller dåligt sittande kläder sända fel budskap.

Slutligen är det viktigt att undvika allt för flashigt eller uppmärksammande. Du vill att intervjuaren ska komma ihåg dig för dina kvalifikationer, inte för dina klädval. Med dessa saker i åtanke borde du inte ha några problem med att hitta den perfekta intervjuoutfiten.

Hur man bygger en mångsidig garderob

En mångsidig garderob är nyckeln till en kapselgarderob. En kapselgarderob är en samling av ett fåtal viktiga plagg som inte går ur tiden och som kan blandas och matchas för att skapa en mängd olika looks. En mångsidig garderob gör att du har färre kläder, men fler outfitalternativ. Här är några tips för att bygga upp en mångsidig garderob:

1. Välj klassiska silhuetter i neutrala färger. Detta ger dig flest alternativ när det gäller att blanda och matcha plagg.

2. Investera i basplagg av hög kvalitet som du kan klä upp eller ner. En välgjord vit lacoste t-shirt eller ett par jeans kan kläs upp med klackar och en blazer eller kläs ner med sneakers och en bomberjacka.

3. Lägg till en färgklick eller ett tryck med accessoarer. En färgglad handväska eller halsduk kan göra en helt neutral outfit intressant.

4. Håll dig till några få favoritmärken som du vet passar bra och smickrar din figur. Det gör det lättare att handla nya plagg när du behöver dem.

Genom att följa dessa tips kan du bygga en mångsidig garderob som hjälper dig att skapa oändliga looks med bara några få plagg.